Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2017
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: 2017
Nov 16, 2017

Passion för kultur!

I en framgångsresa måste företag hitta och ta sin
position. Värdeord utgör grunden och summan blir en ”culture rythm”. Lyssna på Linda Hammarstrand från Culture Academy. Hon hjälper bolag att hitta sin image och vägen framåt, där en förutsättning är att vilja göra ”göret”. Linda har upplevt stora framgångar där hon drivit denna metod och storslaget firat framgångarna med bl.a. Petter Stordalen på Clarion Hotel. Lyssna på Lindas råd till ledare i företag som vill nå framgång med framtidens medarbetare.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Nov 9, 2017

Vilka affärsmöjligheter finns i en mångfaldsstrategi?

Hur definierar vi mångfald, hur kan ledare bli mer mångfaldsorienterade? Finns det någon korrelation mellan mångfald och lönsamhet?

Frågor och många fler tankar kring ledarskap i förändring tar du del av i ett energifyllt podcast-avsnitt med Dahir Kahlid, entreprenör och expert inom mångfald nationellt och internationellt.


Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Nov 2, 2017

Det är mängden av människor som berikar!

Karolina Olofsson delägare i Netlight Consulting beskriver metaforen ”fågelflocken” och hur 950 medarbetare internationellt hålls samman i en organisk rörelse. Det är en organisation där man ser alla medarbetare som ledare. Karolina berättar engagerat om hur hon ser på ledarskap och hur Netlight expanderar och bibehåller sin kultur genom medarbetarnas drivkraft som skapar värderingarna. En kultur som många gånger går stick i stäv med den traditionella företagsstrukturen.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Oct 26, 2017

Vad vi säger är viktigt - HUR avgör genomslaget!

Hur fångar man en publik? Oavsett om det är kollegorna eller styrelsen för företaget är grunderna samma. Per Furumo är talartränare och brinner för retorik och presentation. I denna podcast får du bland mycket annat tips på hur du gör för att få estradpondus – hur du med enkla medel kan attrahera till lyssning och interaktion i små och stora grupper.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Oct 19, 2017

Mod – att våga bryta mönster!

Häng med i ett inspirerande samtal med Viktor Byhr. Viktor tar oss med på en resa där han beskriver hur han med mod lärt sig bryta vanor. Det blir exempel på där han brutit upp med hur han behandlat människor respektlöst, hur han brutit med sina slentrianvanor och hur han brutit upp från sina destruktiva vanor. I stället har han lärt sig fokusera på det positiva i tillvaron och möjligheterna med att använda sina misstag som en tillgång.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Oct 12, 2017

Utveckling och studentnytta i fokus!

Hör Johannes Palmqvist, VD Handels Consulting, berätta om hur näringslivet får tillgång till färsk kunskap samtidigt som de är en plantskola där ambitiösa och drivna studenter kan utvecklas vid sidan av sina studier. Det unika med Handels Consultings verksamhet är att studentnyttan alltid har varit utgångspunkten i alla beslut. Det har resulterat i en organisation där konsulter utvecklas på ett individuellt plan, samtidigt som verksamheten växer. Johannes beskriver också framgångsfaktorer som låg bakom segern i Sveriges största casetävling för ekonomistudenter och lagets vidare framgångar internationellt.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Oct 5, 2017

Inspirerande ledarskap i naturen!

Inför naturen är vi alla lika och de yttre attributen har ingen betydelse. Kunskap om naturen är en förutsättning för överlevnad där. Babek Toloe ger barn och ungdomar en möjlighet att lära sig leva med naturen och erbjuder en bra miljö för att hitta sig själv. Han hittar ofta en kanal för att kommunicera med ungdomar och försöker vara den förebild han själv saknade. Lyssna och inspireras av denna naturälskare som utvecklat ett unikt och lyckosamt ledarskap, baserat på egna erfarenheter och ett brinnande engagemang.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Sep 28, 2017

Är agil projektledning en paradox?

Vad utmärker egentligen det agila arbetssättet? Kan det tillämpas i alla sammanhang? Hur påverkar det våra mål och beslut? I det här avsnittet av Inspirerande Ledarskap får vi lyssna på Ylva Fredriksson som driver Lixor - en erfaren organisationskonsult inom det agila arbetssättet från bl a Spotify och Klarna. Ylva berättar passionerat om vad man behöver tänka på och fördelarna med agilt arbetssätt.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Sep 21, 2017

We - långt ifrån kvartalsekonomi och kostnadsjakt!

Med glädje, enkelhet och långsiktighet ska bolaget fortsätta sin starka tillväxt. Dessa värderingar får aldrig bli tomma ord, säger Mats Rönnlund, vd på We-Consulting. Hans uppgift är att visa färdriktningen och låta de engagerade medarbetarna springa enligt bästa förmåga. Mats är en ledare som bjuder på sig själv och har imponerande många titlar i We-mästerskapen. Lyssna och inspireras av en ledare som hellre sover på saken än gör fort och fel.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

 

Sep 14, 2017

Ta steget vidare mot innovation och utveckling - vilka möjligheter finns?

Detta brinner Carola Öberg - projektledare vid Innovation and Business Development at Science Park i Jönköping, Innovationsfabriker - för. Innovationrace, vad är det och hur går det till när företag utvecklar, skapar och förverkligar idéer? Vilken väg tar du och ditt företag? Carola bjuder på en meny med möjligheter.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Sep 7, 2017

Är du redo när krisen kommer?

En incident eller kris kan få förödande konsekvenser för ett företag om vi inte har en beredskap för det. Hur definieras kris och hur hanterar man det? Frågorna är många och det är inte ett enhetligt svar för alla organisationer. Agneta Molinder har under många år arbetat med beredskap och hantering av incidenter och kriser. Hon delar här med sig av kunskap och erfarenheter. Att sticka huvudet i sanden är i alla fall den sämsta strategin.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Aug 31, 2017

Har du modet och ödmjukheten att våga vara ledare eller är du chef, är det skillnad?

”Att leda på mitt sätt”, att vara äkta och öppen, att arbeta med god kultur och att ”fira framgångar på ett äkta sätt” är några av de nycklar som Björn Abild, VD på Hemtex, så varmt talar om i detta avsnitt. Ta vara på energin och så några egna frön!

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

 

 

Aug 24, 2017

Clout – den lilla fullservicebyrån med de stora möjligheterna!

Pia Ljungström berättar om sin resa från Volvo, skoföretaget Nilson Group, via större reklambyråer och nu senast som VD för fullservicebyrån Clout. Om skillnaden att jobba i stora företag jämfört med ett mindre. Och om drömmen att, tillsammans med några kompetenta och entusiastiska medarbetare, få skapa en partner till deras kunder, som i sin tur fokuserar på deras kunder. Det vill säga - kundens kund står i centrum.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Aug 17, 2017

Krävs det mod att ta steget mot det okända?

Nuha Svensson, VD för Nordtrade och av Palestinsk härkomst, har lång erfarenhet av att starta och driva företag och projekt och att utveckla affärer mellan Sverige och Gulfstaterna. Modiga personer som kanske flytt eller flyttat och tagit sig till ett avlägset land som är totalt olikt det som lämnats, kultur, språk och ny framtidstro!

Nuha drömmer om att etablera en företagsplattform där alla, speciellt nyanlända, kan få möjlighet att hjälpa sig själva och varandra. Att inse att envar har val att göra men att mod och tålamod är viktiga ingredienser för att nå drömmar och mål.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Aug 10, 2017

Vilka insatser ger resultat i framtidens försäljning!

Med försäljning som forskningsområde kan ProSales se framåt utan kristallkula, men med fakta som grund. Vad får digitalisering och informationsöverskott för konsekvenser för säljare och köpare? Vad krävs av en säljare och ledare för att bli framgångsrik? Hur kan vi ”go with the flow” och se positivt på framtiden i en tid av omvälvande förändring? Lyssna på Henrik Larsson Broman, som med lång och gedigen erfarenhet inom området, kan hjälpa oss att förstå utvecklingen inom försäljning.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Aug 3, 2017

Vill ni också hitta nycklar med engagerade medarbetare och mer jämställd fördelning? Susanne Johansson, Vd Texla tog hem årets Stora Leverantörspris 2016. Susanne tilldelades priset med motiveringen:

“Pristagaren leder det i dag - mer än 50 år gamla företaget TEXLA, både nationellt och internationellt - affärsmässigt framgångsrikt men också mot målet med en mer jämställd fördelning, man och kvinna, även i fabrikerna utanför Sverige.”

- Get involved! - att få medarbetarna delaktiga – att ha positiv inställningen när en dörr stängs öppnas alltid en ny möjlighet! Lyssna på Susanne, du kan nästa “höra” hur det lyser i ögonen när hon berättar om sin och Texlas resa!

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jul 27, 2017

Våga starta eget och följ din dröm!

Ramtin Ohadi är grundare och VD för design & webbyrån Eloge i Göteborg. Ramtin berättar i denna Pod, hur det är att i stället för att ta anställning på en traditionell reklambyrå, starta en egen byrå direkt efter studier på universitetet. Att skapa en vision för sin verksamhet, konkretisera sitt erbjudande, få de första kunderna och att växa med sina uppdrag & sina samarbetspartners. Till stor del handlar det om frihet och mod.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com 

Jul 20, 2017

Blod, swett och tårar ska firas!

Vad är mod? Är det att bestiga åtskilliga av de högsta bergen i världen, att naken och ensam tillbringa tre veckor i sex grader kallt, kargt ökenlandskap eller att en otränad cyklar mellan Stockholm och Göteborg? Lyssna och inspireras av Nicklas Lautakoski som trotsat många hinder och rädslor och som utarbetat sin personliga strategi inför sina utmaningar.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jul 13, 2017

Att driva ett mindre företag i en bransch med snabb teknisk utveckling och nya beteendemönster.

Fredrik Danielsson är VD för Retail solutions. Företaget är en oberoende retailbyrå som säljer, implementerar och supporterar kassa- och affärssystem till butiker. Fredrik berättar om hur han och sin kompanjon startade företaget, vad som är lockande med retailsegmentet, dvs hur detaljhandel, e-butiker osv, tar och kommer ta betalt av oss konsumenter. Vidare om att driva ett mindre företag med alla utmaningar det innebär i en expansiv bransch.

En stark drivkraft för deras företagande är: ”Att få se våra kunder utvecklas när de möter sina utmaningar med rätt verktyg, gör oss både stolta och glada. Därför fortsätter vi att hjälpa våra kunder att bli ännu mer framgångsrika inom handel – både digitalt och ute i butik.”

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jul 6, 2017

Sveriges coolaste 105-åring – en riktig ”undertant”!

Dagny Carlsson startade sin blogg vid 100 års ålder och har blivit en rikskändis på äldre dar. Med dryga 2 miljoner besökare på sin blogg blir Dagny ofta stoppad på sina promenader av läsare som vill hälsa och småprata. Med humor och värme berättar en pigg och glad Dagny om vad som är viktigt i livet och hur hennes liv har gestaltat sig. En sann inspiration i både positiv attityd och att ålder har ingenting med lärande och nyfikenhet att göra.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jun 29, 2017

Sveriges bästa manliga häcklöpare genom tiderna!

Vad driver en ung kille att se möjligheter och göra val i ungdomen som leder till mästarklass? Hur ser Robert Kronberg tillbaka på sin idrottskarriär och resan till i dag som företagare, där han driver företaget kronBee? Lyssna på ett inspirerande samtal där Robban ödmjukt och kaxigt bjuder på sig själv.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jun 22, 2017

Crabat – ett banbrytande och framgångsrikt konsultbolag inom infrastruktursektorn!

Gustav Glader, VD på Crabat, berättar om en byggsektor i högkonjunktur med många spännande byggprojekt, bl.a. i Göteborgsområdet. Gustav berättar vidare vilka krav det ställer på Crabat som företag, för att kunna vara med och konkurrera om projekten, vilka krav det ställer på medarbetare, och vad Crabat gör för att inspirera, utveckla och behålla sina medarbetare.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jun 15, 2017

Lärarinnan som börsintroducerade sin passion!

Kristina Lindhe har sedan ung haft ett stort intresse för färg och form och som nybliven lärare startade hon sin första ”sommarbutik”.  När hon såg att det fanns ett glapp på marknaden 2008 var språnget till företagande på heltid en stimulerande utmaning som blev startskottet på Lexington. Idag är Lexington börsnoterat och finns på 21 marknader. Kristina drivs av en vision om att Lexington ska vara ett starkt kvalitativt varumärke i en oändlig framtid. Det är genom en ständig kommunikation om vad varumärket Lexington står för, som anställda worldwide hålls samman framgångsrikt.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jun 8, 2017

Allas lika värde är Samhalls devis!

När Samhall gjorde en satsning på ett mer affärsorienterat fokus blev Göran Olinder försäljningsdirektör för Sveriges största arbetsgivare. Samhall har 24 000 medarbetare med 141 nationaliteter. Göran gillar utmaningar, vilket är en förutsättning i detta arbete med tredimensionellt syfte - att skapa kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta. Vi får höra hur Samhall utvecklar 600-700 chefer och hur Göran Olinder bedriver sitt ledarskap - där ingen ska gå i koppel.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Jun 1, 2017

Autenticitet och mod bör alla ledare ha!

Kristina Bähr är barnläkaren som har övergått till området neuroledarskap, där hon kombinerar kunskaper inom medicin och ledarskap. Hon driver också hjärnpodden, om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. Här berättar Kristina bland annat om hur våra antaganden gör att vi kan agera snabbt, men varför det kräver en stor medvetenhet för att fungera. Vi får höra vad som är viktigt för hjärnan och vilken träning som är effektiv. Hon pratar om varför närvaro och tydlighet är så viktigt i ledarskapet.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

1 2 Next »