Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2020
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2016
Dec 29, 2016

Den som vilar bäst vinner!

Idag möter vi den flerfaldige OS-seglaren Rasmus Myrgren. Rasmus tog en efterlängtad bronsmedalj i London-OS 2012. Efterlängtad var den på grund av den uteblivna medaljen från OS i Peking 2008.

Ramsus blickar tillbaka på sin framgångsrika seglingskarriär och gör spännande jämförelser mellan sina idrottsprestationer och vad som nu motiverar honom till framgång i näringslivet. Vilka lärdomar från seglingens värld i form av detaljfokuserad träning och maxprestationer på tävling, tar Rasmus med sig in i yrkeslivet?

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.se

Dec 22, 2016

Är nytta och värde förenligt?

Leif Brodén är starkt engagerad i hållbarhetsfrågor och är även aktiv internationellt. I sina tidigare roller som bland annat koncernchef för Södra Skogsägarna har Leif reflekterat kring värderingar och innebörden. Vi diskuterar nytta och värde och vad Leif anser är en fundamental förutsättning för välbefinnande, både för människan, företaget och nationen.

Leif lyfter även upp vikten av vikten av mod och hur tolkar man egentligen innebörden av mod?

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

 

Dec 15, 2016

”Vi vissnar om vi inte är tillsammans”
Hur kommer det sig att man väljer att anställa sina frisörer och låter dem ambulera runt på de fem olika frisörsalongerna och dessutom ge dem eget ansvar för sina årsarbetsscheman?

Hör den energiska och tankerika frisören och ägaren Gunilla Bergfeldt, från Bergfeldts frisörer, som år 2015 fick utmärkelserna Årets Hårologisalong i Sverige och Årets Frisörföretag i Sverige. Gunilla driver inte bara salonger, utan hon föreläser och utbildar även kollegor runt om i världen.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

 

 

Dec 8, 2016

Att få nöjet att lyssna på Daniel Carlsson, VD för Arkipelagens Företagscenter, berätta och reflektera om hur han startat och utvecklat, inte bara en verksamhet till "nordens största kontorshotell", utan också - med sitt närvarande ledarskap - låter kollegorna växa med ansvar. Alltså uppgifter i utveckling. Daniel Carlsson pratar om insikten och kunskapen om att utveckling är en ständigt pågående process, om att aldrig bli färdig, att ha roligt på jobbet, och att hans uppgift är att serva de som har kontakt med kunderna. Ta del av Daniel Carlssons viktigaste ledord!

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

 

 

Dec 1, 2016

Vi ska besegra cancern!

De komplexa sammanhangen och de stora utmanande uppdragen - det är det som triggar Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden. I veckans avsnitt får du ta del av Ulrikas tankar om, och erfarenheter av ledarskap i kris och med utmanande uppdrag. Dessutom får du ta del av hur det gått till att hon nu leder arbetet att besegra cancer.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

1