Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2020
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: November, 2017
Nov 30, 2017

Keeping families close!

Anna-Karin Norrman, VD Ronald McDonalds Hus i Göteborg, berättar om husets medarbetare och volontärer med stora hjärtan som driver verksamheten där familjer får möjligheter stanna och bo. Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus remitteras sjuka barn från hela landet. På Ronald McDonald Hus, som ligger strax intill, får deras familjer bo tillsammans under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor, månader eller längre.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Nov 23, 2017

Vilka effekter har det långsiktiga ledarskapet i en organisation?

Med en trygg och väloljad organisation driver Monica Berglund, VD Tre Stiftelser. Här finner du som lyssnar engagemang och reflektioner kring ledarskap. Att fundera på varför man är chef. En resa som handlar om mod, tillit, ansvar, närvaro och ”fortsatt lärande”. Monica ger oss inspiration genom sin långa erfarenhet som ledare och delar med sig av flera guldkorn på vägen.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Nov 16, 2017

Passion för kultur!

I en framgångsresa måste företag hitta och ta sin
position. Värdeord utgör grunden och summan blir en ”culture rythm”. Lyssna på Linda Hammarstrand från Culture Academy. Hon hjälper bolag att hitta sin image och vägen framåt, där en förutsättning är att vilja göra ”göret”. Linda har upplevt stora framgångar där hon drivit denna metod och storslaget firat framgångarna med bl.a. Petter Stordalen på Clarion Hotel. Lyssna på Lindas råd till ledare i företag som vill nå framgång med framtidens medarbetare.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Nov 9, 2017

Vilka affärsmöjligheter finns i en mångfaldsstrategi?

Hur definierar vi mångfald, hur kan ledare bli mer mångfaldsorienterade? Finns det någon korrelation mellan mångfald och lönsamhet?

Frågor och många fler tankar kring ledarskap i förändring tar du del av i ett energifyllt podcast-avsnitt med Dahir Kahlid, entreprenör och expert inom mångfald nationellt och internationellt.


Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Nov 2, 2017

Det är mängden av människor som berikar!

Karolina Olofsson delägare i Netlight Consulting beskriver metaforen ”fågelflocken” och hur 950 medarbetare internationellt hålls samman i en organisk rörelse. Det är en organisation där man ser alla medarbetare som ledare. Karolina berättar engagerat om hur hon ser på ledarskap och hur Netlight expanderar och bibehåller sin kultur genom medarbetarnas drivkraft som skapar värderingarna. En kultur som många gånger går stick i stäv med den traditionella företagsstrukturen.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

1