Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2020
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: January, 2020
Jan 30, 2020

Motivation är känsla!

När man är riktigt motiverad upplever man lycka, harmoni, glädje, värme och självförtroende. Man upplever en känsla av ”rörelse” utan att man egentligen behöver anstränga sig. Man känner att man har kontroll över situationen och att man inte behöver oroa sig. I den här podden diskuterar vi motivationens natur och hur vi med olika verktyg och metoder  kan påverka den i positiv riktning.

Inspirerande Ledarskap är en podcast skapad av Think Do and Grow och i detta avsnitt hör du Anna-Carin Eriksson, Lars Engström och Tomas Jacobsson.

Jan 23, 2020

Hur tar du hand om dina rekryteringar?

Hur du rekryterar påverkar kandidaternas upplevelse av verksamhetens varumärke. Studier visar att 69 % av kandidaterna som haft en negativ upplevelse när de sökt ett jobb väljer att inte längre köpa varor/tjänster av den aktuella verksamheten. Tre av fyra slutkandidater väljer också att tacka nej till ett jobberbjudande om rekryteringsprocessen upplevts som negativ eller icke-professionell.

Här ger Josefin Malmer, medgrundare till Home of Recruitment, dig konkreta tips på vad du kan tänka på i dina rekryteringar.

Inspirerande Ledarskap är en podcast skapad av Think Do and Grow och i detta avsnitt hör du Lizzie Cleasson som intervjuare.

Jan 16, 2020

Viktigt att ha kul på jobbet!

Magnus berättar inspirerat om hur PEAB ”på riktigt” lever sina värderingar* och hur de strävar efter att systematiskt överföra kulturen till kommande generationers medarbetare. 

Ett annat viktigt område som diskuteras är risker med digitalisering och hur riskerna kan minimeras med en stark kultur. 

*Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga – dessa är Peabs grundmurade kärnvärden som företaget strävar efter att alla medarbetare har i sitt hjärta.

Bakgrund: För att organisationerna ska lyckas med sitt värdearbete och få värdena att bli en del av företagets kultur visar forskningen vikten av att medarbetarna är medvetna om, accepterar och integrerar organisationens värderingar i sina beslut och beteenden.

Inspirerande Ledarskap är en podcast skapad av Think Do and Grow och i detta avsnitt hör du Anna-Carin Eriksson och Lars Engström.

Jan 9, 2020

Om jag sätter mål - blir det rätt då?

Frågan är intressant då även en av de mest kända äventyrarna, Columbus, formulerade ett mål under senare delen av 1400-talet:  att finna sjövägen till Indien. Han hamnade dock i nuvarande Västindien, men det blev ju också bra. Att sätta mål är viktigt för motivationen — det skapar fokus. Man blir mindre distraherad och man undviker prokrastination. Likaså blir det ett mått på din egen utveckling. 

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Inspirerande Ledarskap är en podcast skapad av Think Do and Grow och i detta avsnitt hör du Anna-Carin Eriksson, Lars Engström, Mats Andersson och Tomas Jacobsson.

Jan 2, 2020

Hur tar vi hand om ett överordnat mål?

I denna podd samtalar Lars, Tomas, Mats och Anna-Carin om mål. Allt för ofta hör vi hur verksamheter har svårt att omsätta en ägares eller styrelses överordnade mål till någonting konkret och meningsfullt för sin avdelning eller för sig själv som anställd. Vi bjuder på en enkel modell som hjälper att tydliggöra hur ett överordnat mål med rätt verktyg blir gemensamma mål för en grupp eller team för att till sist mynna ut i att bli meningsfulla individuella mål ute i verksamheten.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Inspirerande Ledarskap är en podcast skapad av Think Do and Grow och i detta avsnitt hör duI denna Podd samtalar Anna-Carin Eriksson, Lars Engström, Mats Andersson och Tomas Jacobsson

1