Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2020
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: September, 2016
Sep 28, 2016

Ingrid Thulin har en lång och spännande bakgrund som ledare på många olika positioner i varierande branscher inom såväl privat som offentlig sektor. Hon beskriver bl.a. utmaningen att förändra beteenden och attityder där tydlighet, mål, förväntningar och uthållighet är viktiga faktorer för framgång

Sep 21, 2016

Niklas Lindhardt startade eget när han tröttnade på alla hierarkier i konsultvärlden. Men hans bolag har ingen platt organisation - det har ingen organisation alls.

”Man jobbar mycket bättre om man slipper ha en chef!"

Med stark förankring i motivations- och innovationsforskning drivs han av att skapa ”Brahet för människan”. Vi bygger en kultur där individer tillåts ta ansvar, växa och utvecklas. Detta sätt att tänka gynnar både våra anställda, våra kunder och vår omvärld.

Allt bygger på tekniskt kunnande och värderingar. De anställda måste dela våra värderingar. Det är något vi jobbar på hela tiden och lägger ned mycket tid på.

Det är svårt att tro, men företag fungerar bättre när man släpper på kontrollen. Avsaknad av organisation innebär att man tar till vara folks kreativitet och innovationskraft.

 

Sep 14, 2016

Madeleine Marquart grundade The Expert Dance Company och är konstnärlig ledare. Madeleine pratar om sin passion för att dansa som började redan som liten. Vi får en inblick i hur tufft det är att bli antagen på Balettakademin. Madeleine är även koreograf och berättar om hur hon skapar koreografi. Den här podden handlar om självförtroende och en uppmaning till alla tjejer att tro på sig själva.

Sep 7, 2016

I veckans avsnitt träffar vi Per Lanevik som grundade bilpoolföretaget Sunfleet och dagens tema är: "Att leda utan makt"

Vi gör en framtidsspaning runt utmaningar för framtidens ledare där Per ser en framtid med företag utan anställda. Anställda ersatta av frilansare. Med andra ord - att leda utan makt. Han ser framtidens ledare som en reseledare. Ett ansvar att skapa resultat där de som är med på resan har krav på sig att uppträda, hålla tider, anpassa sig till gruppen för att det skall fungera men där du som reseledare inte har makt eller befogenheter att agera. Vi pratar även om Pers upplevelser längs vägen och vad som motiverat honom samt var hindren funnits i hans framfart.

1