Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2020
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: March, 2017
Mar 30, 2017

Vad betyder glädje för dig?

Det är en av frågeställningarna som kören Rönninge Show Chorus diskuterar och som bidrar till "frihet i rösten”. Med oändlig kärlek till musiken och ett brinnande intresse för människor, har Britt-Heléne Bonnedahl dirigerat och väglett kören i 34 år. De är flerfaldiga världsmästare i denna mångfasetterade tävlingsform och Britt-Heléne är även internationellt eftertraktad som coach. Mental träning är en viktig del för körens 150 kvinnor för att såväl sång som koreografi ska landa i medvetandet. Detta ger publiken en starkare upplevelse och för sångarna ”frost runt knäna”. Lyssna på Britt-Helene’s ledarskapsfilosofi som består av bl a nyfikenhet, värme och positiv förstärkning.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Mar 23, 2017

Kan man inte leda sig själv så kan man inte heller leda andra!

Hans Davidson är VD på Eton i tredje generation. Med en stark tro på att hög kvalitet vinner och att alltid göra mer än sina konkurrenter har Eton blivit ett av de mest lönsamma företagen inom svenskt mode. Idag finns Eton representerat i över 40 länder. Resan har dock inte varit spikrak och Hans berättar om företagets utmaningar samt delar med sig av sina personliga framgångsfaktorer och insikter - "Vi är ett internationellt bolag där många har olika värderingar, kulturer och vanor"

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Mar 16, 2017

Vart tar oss den sociala mediekulturen i framtiden?

Vilka kommer att vara attraktiva arbetsgivare och vilka värderingar kommer att ha störst betydelse för arbetssökande? Jacqueline Kothbauer - författare, föreläsare och affärsutvecklare inom sociala medier, har tidigare infört mediababekonceptet och påtalat vikten av att vara nätsmart. Här ger hon sin bild av varumärkets betydelse för såväl medarbetare som företag. Hon utvecklar begreppet teambranding och poängterar betydelsen av att som ledare visa engagemang och förstå skillnaderna mellan de olika kanaler som står till förfogande. Efter några exempel på uppdrag som Jackie beskriver, undrar vi vad som väntar denna drivna, analytiska inspiratör härnäst. En sak är säker, hon kommer att slå sina egna följarrekord under lång tid framöver.

Mar 9, 2017

Resan från extremskidåkare till författare!

I drygt tio år arbetade Karolina Ekman inom skidindustrin som pistör, offpistguide och skidlärare, under sju utav de åren tävlade hon med stor framgång i extremskidåkning. Det tog henne världen runt och hon har bott längre perioder i Kanada, USA, Frankrike, Schweiz, Nya Zeeland och Australien.

Karolina är utbildad sjukgymnast och mindfulnessinstruktör, men har även arbetat aktivt som frilansskribent och som chefredaktör på ett av Sveriges två skidmagasin. Skrivandet har varit en naturlig del av Karolinas liv sedan första gången hon fattade en penna och papper och har senare skrivit boken ”Modig nog att känna”.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Mar 2, 2017

Workmate är nyckelordet i Konga, Småland!

Kongamek och Domo design tillverkar produkter och hantverk av renaste stål. För ägarna och familjemedlemmarna Paul och Johanna Haglund, är inget jobb för litet eller för stort. Paul berättar om hur filosofin ”Your Workmate – Arbetarens bästa vän”, har lett dem ut i Europa och världen. Hur viktigt det är med gemenskap, omtanke och tanke. Domo design startade med att Johanna inte hittade soffbordet hon ville ha. Ritade och bad produktionen på Kongamek om hjälp med tillverkning. Hennes önskan mottogs med ett skratt. Idag finns Domo design och dess bord representerade i etablerade och trendiga butiker. Envisheten segrade – ingen skrattar längre åt Johannas affärsidé.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

1