Info

Inspirerande Ledarskap

Think Do & Grow vill inspirera med berättelser som många kan identifiera sig med. Vi diskuterar ledarskap och erfarenheter i både med- och motgång. Det finns många olika sätt att leda och många olika utmaningar beroende på hur organisationer ser ut. Eftersom varje individ har ett personligt ledarskap vill vi belysa det dagliga ledarskapet från olika vinklar. Alla har vi upplevt frustration och förhoppningsvis även ett flow. Think Do & Grow är en av de främsta inom organisation, team och ledarutveckling. Vi brinner för positiva förändringar och jobbar systematiskt med att bistå företag och individer att lyckas ännu bättre. Det handlar främst om att förstå och tillämpa motivationens krafter och därmed frigöra ytterligare energi för att öka effektivitet, resultat och välbefinnande. På vår hemsida www.thinkdoandgrow.com kan ni läsa mer om vad vi gör och hur vi gör det. Vi tar tacksamt emot tankar och feedback på pod@thinkdoandgrow.com. Följ gärna vår företagssida på Linkedin och Facebook. Där du får kontinuerligt inspiration.
RSS Feed
2020
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
July


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2017
Apr 27, 2017

Ensam är svag…

Motsatsen får bli ”tillsamman är vi starka”. Så resonerar Lars Holst, kanslichef på Företagarföreningen Högsbo-Sisjön. Lars stora uppdrag är att skapa kontaktytor mellan människor i ett av Sveriges största handelsområden och genom kloka samarbeten få dem att lyckas med vad de företagit sig. Engagemang, tydlighet och kommunikation är tre grundpelare som han lyfter ut som kritiska för att kunna lyckas. Ta del av Lars tankar om vad som inspirerar honom i sitt eget ledarskap och det som han tror ligger till grund för att lyckas i ledarskapet i stort.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Apr 20, 2017

Med fokus på den goda prestationen!

Anna-Karin Öjerskog, världsmästare i matchracing och flerfaldig medaljör på internationell och nationell nivå, berättar om hur hon har nått en ökad självinsikt genom att utmana sig själv och sitt förhållningssätt till olika typer av mål. Vad händer när vi inte enbart styr mot resultat och prestationsmål? Vad händer i oss när vi även styr mot upplevelsemål? Med målande beskrivningar av sina egna utmaningar i bland annat Vasaloppsspår, berättar Anna-Karin om sina erfarenheter. Det här är ett samtal där begrepp som motivation, mod, värdegrund, utveckling och förändring är i fokus. Ett samtal om ledarskap som inspirerar. Ett samtal som landar i en tydlig tanke om vad som kännetecknar den goda prestationen.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Apr 13, 2017

Skulptur i Pilane – unika konstutställningar i världsklass!

Vision och mod är två av Peter Lennbys ledord när han resonerar kring framgångsrikt ledarskap. Följ med på en medryckande färd som börjar med reflektioner från tiden som dokumentärfilmare på SVT, och när Peter var med i hetluften nära beslutsfattarna i några av Sveriges största bolag. Låt dig sedan inspireras av Peters sätt att ta med sig erfarenheterna och hur han skapat ett av Europas främsta konstforum. Det blir en tur genom fårhagar och fornnordisk kulturmark med konstutställningar i världsklass på Tjörns landsbygd.

Kontakt: pod@thinkdoandgrow.com

Apr 6, 2017

Bo Larsson drivs av att se människor växa och tror på frihet under ansvar!

En viktig faktor för framgångsrikt ledarskap är att hålla sig till ett par fokusområden vilket skapar tydlighet och bygger hög trovärdighet. Hos oss så litar vi på att alla gör sitt bästa, att vi ser och förstår varandras behov och att vi kan skaffa oss rätt förutsättningar för att leverera det som verkligen gör skillnad. En annan central parameter i Veprox filosofi är att ”leva sina kärnvärden”, att alla verkligen agerar enligt dessa i vardagen. Värderingarna "frihet, kompetens och det familjära" ligger djupt förankrade och är vår största konkurrensfördel.

Hör Bo utveckla sina tankar om vad som händer med människor som får vara delaktiga i en organisation där öppenhet är viktigt.

1